Brambory omyjeme a ve slané vodě 20 minut vaříme. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory slijeme, krátce přelijeme studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, hořčicí, cukrem a olejem a do této směsi přimícháme ještě horké brambory a znovu je ochutíme. Pažitku omyjeme a nasekáme na malé kousky. Spolu splátky ředkviček a jablek ji přimícháme k bramborové směsi. Matjesové filety omyjeme, osušíme a po jednom dvojitém plátku dáme na talíř s okořeněnými brambory. Jídlo můžeme ozdobit pažitkou
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
16. března 2010
Filety z matjes
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat