23. března 2010

Guláš s červeným vínem

1-1,5 kg hovězí kližka,stejné množství cibule, sádlo nebo olej, sladká paprika, silný hovězí vývar,1 dl červené víno ,rajče, chilli, rybízová zavařenina, sůl, drcený pepř
Cibulku pokrájíme na hrubo a zpěníme na sádle a osmahneme do zlatova,může se trošku připálit.Pak přidáme osolené maso nakrájené na kostky o hraně 2 cm plus mínus 10% a trpělivě čekáme až se štáva, kterou maso pustí,vysmahne.V tom okamžiku přidáme sladkou papriku,která se musí osmahnout, aby ztratila syrovou chuť.Zalijeme vařícím silným vývarem a přidáme červené víno.Vaříme na mírném plameni cca 2hodiny (necháme probublávat).Půl hodiny před dokončením přidáme pro barvu rajče a pro chuť zavařeninu.Dle chuti přiostříme chili nebo pálivou paprikou.Jako přílohu použijeme knedlík, noky, rýži nabo makarony.

Žádné komentáře:

Okomentovat