22. března 2010

Hovězí guláš na pivu

500 g hovězího masa ( kližky),10 g sádla, 50 g slaniny,1 cibule, česnek,2 lžíce strouhankového chleba,2 dl světlého piva (nikoli však plzeňské),sůl, mletá paprika,špetka mleté pálivé papriky, pepř

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem. Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny. Podáváme se slaným pečivem nebo vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat