30. března 2010

Hrachová kapří polévka

hlavy z kapra (bez očí a žáber), 1 porce masa, popřípade jikry nebo mlíčí, hrachová polévka z pytlíku,1 mrkev, kousek celeru a petržele, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka soli, mletý pepř na dochucení

Hlavy a maso z kapra ovaříme v osolené vodě, přidáme pepř celý,Nové koření a bobkový list.Po půlhodině varu maso obereme, vývar přecedíme. Na pánvi na tuku osmahneme cibuli do zlatova, přidáme drobně nakrájenou zeleninu a orestujeme. Do vývaru na mírném plameni přidáváme postupně za stálého míchání hrachovou pytlíkovku. Přidáme osmahnutou zeleninu, obrané maso z kapra a nakonec varu jikry anebo mlíčí. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat