30. března 2010

Hrachová polevka se žemlí

120 g hrachu, 1 1/4 l vody, 2 lžíce Ceres softu, cibuli, 2 lžíce hladké mouky,česnek, polévkové koření, sůl, pepř, petrželku, majoránku, 1-2 žemle

Hrách namočíme na 6 hodin do vody, scedíme a v čerstvé vodě uvaříme. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme zbývající vodou, rozšleháme a za stálého míchání uvedeme do varu. Současně s prolisovaným česnekem a polévkovým kořením jíšku vmícháme do hrachu a vaříme asi 10 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme petrželku a majoránku. Podáváme s kostičkami žemle opraženými nasucho na pánvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat