5. března 2010

Hrášek s hovězím

konzerva zeleného hrášku,15 deka hovězího zadního,stroužek česneku,mletá paprika,sůl,pepř mletý,hladká mouka,olej
Hovězí nakrájíme na drobné kousky, které osmahneme na oleji. Osolíme , opepříme a lehce zasypeme paprikou.Podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. Jakmile maso změkne přidáme utřený česnek a ještě chvilku podusíme.  V druhém kastrolku osmahneme na oleji dvě lžičky hladké mouky. Otevřeme konzervu hrášku, odlejeme část nálevu a hrášek vsypeme do kastrolku na jíšku a osolíme. Krátce povaříme za stálého míchání. Vzniklou kaši servírujeme na talíři spolu s dušeným hovězím masem. Možno doplnit krajíčkem chleba a jedním nebo dvěma půllitry piva.

Žádné komentáře:

Okomentovat