5. března 2010

Hrášek ve sladkokyselém nálevu

čerstvý vyloupaný hrášek
Nálev na jeden litr vody: 1,5 dl 8% octa,25 g soli,50 g cukru
Vyloupaný hrášek vsypeme do vařící vody,povaříme jej 6 - 8 minut,scedíme a vsypeme do studené vody. Ocezený a okapaný nasypeme do sklenic ,doplníme až po okraj a zalejeme jej horkým nálevem. Nálev: vodu svaříme s cukrem a solí a přilijeme ocet,chvíli necháme provařit. Nálevem plníme skleničky s hráškem 1 cm pod okraj,uzavřeme víčky a vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme: Zahřátí na 100°C (než se teplota dostane na 100°C),25 - 30 min Sterilace při 100°C.sklenice 4dcl cca.40 min,sklenice 7 - 9 dcl cca 50 min Po ukončení sklenice hned vyjmeme a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat