Do velkého hrnce nalijte kuřecí vývar. Přiveďte k varu. Z pórku odřízněte kořen a listy, nechte pouze bílou nať. Nať nakrájejte na tenké plátky. Do kuřecího vývaru přidejte mrkev a pórek. Snižte teplotu. Zeleninu vařte 7-8 minut do měkka. Listy špenátu srolujte do ruliček velikosti cigarety. Tence nakrájejte. Špenát a hrášek přidejte do vývaru. Vařte 2 minuty. Odstavte z plotny. V malé míse smíchejte smetanu, žloutky, kari, nové koření, sůl a pepř. Směs vmíchejte do polévky. Vraťte hrnec na plotnu. Ohřejte při mírné teplotě. Nevařte. Okořeňte podle chuti. Podávejte s teplým čerstvým chlebem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Jarní zeleninová polévka
1 l kuřecího vývaru, 1 malý pórek, 80 g oškrábané mrkve na tenko nakrájené, 115 g listů špenátu,100 g mraženého hrášku, 125 g smetany ke šlehání, 2 žloutky z velkých vajec, 1/2 lžičky kari,1/4 nového kření, 1 lžička soli, 1 lžička černého pepře
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat