30. března 2010

Jarní zeleninová polévka

1 l kuřecího vývaru, 1 malý pórek, 80 g oškrábané mrkve na tenko nakrájené, 115 g listů špenátu,100 g mraženého hrášku, 125 g smetany ke šlehání, 2 žloutky z velkých vajec, 1/2  lžičky kari,1/4 nového kření, 1 lžička soli, 1 lžička černého pepře

Do velkého hrnce nalijte kuřecí vývar. Přiveďte k varu. Z pórku odřízněte kořen a listy, nechte pouze bílou nať. Nať nakrájejte na tenké plátky. Do kuřecího vývaru přidejte mrkev a pórek. Snižte teplotu. Zeleninu vařte 7-8 minut do měkka. Listy špenátu srolujte do ruliček velikosti cigarety. Tence nakrájejte. Špenát a hrášek přidejte do vývaru. Vařte 2 minuty. Odstavte z plotny. V malé míse smíchejte smetanu, žloutky, kari, nové koření, sůl a pepř. Směs vmíchejte do polévky. Vraťte hrnec na plotnu. Ohřejte při mírné teplotě. Nevařte. Okořeňte podle chuti. Podávejte s teplým čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat