4. března 2010

Kruti stehna z černými fazolemi

250 g černých fazolí, 1 l vody, 2 cibule, stroužek česneku, sůl, 4 hřebíčky,svazek polévkové zeleniny včetně pórku, bílý pepř, 2 krůtí stehna (asi 1,2 kg), lžíci oleje,bobkový list, svazek tymiánu, 3 lžíce octa, petrželku

Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do studené vody. Oloupeme cibuli a česnek, jednu cibuli rozpůlíme a zapíchneme do ní hřebíčky. Druhou cibuli a česnek jemně nasekáme,zeleninu nakrájíme na kostičky. Do stehen zatřeme pepř a na prudším ohni je na oleji opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme sekanou cibuli, česnek, zeleninu, přikryjeme a krátce opečeme na stř. ohni. Fazole scedíme a vodu zachytíme. Fazole a asi 2/3 vody přidáme k masu. Přidáme bobkový list, půlky cibule a tymián, vše přivedeme k varu a vaříme asi 1,5 hod., až jsou fazole měkké. Postupně přidáváme zbývající vodu z fazolí. Odstraníme půlky cibule, bobkový list a tymián. Stehna vyjmeme, maso od kosti nakrájíme na kousky, vrátíme do nádoby a prohřejeme. Osolíme, opepříme a ochutíme octem, přimícháme nasekanou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat