30. března 2010

Kukuřičná polévka ze sladké kukuřice

2 červené papriky, 30 ml nebo 2 lžíce rostlinného oleje,1 střední cibule jemně nakrájená, 500 g /3-4 šálky zrnek sladké kukuřice /rozmrazené (pokud použijeme mraženou),750 ml kuřecího vývaru,150 ml polotučné smetany, sůl, pepř

Papriky opečte na sucho na pánvi nad mírným plamenem a často je obracejte, aby měly všude puchýře. Vložte je do silného plastového sáčku a nahoře je zavažte, aby se uvnitř udržela pára. Na 20 min je odložte, pak je vyjměte ze sáčku a oloupejte sloupku.Papriky rozkrojte napůl a vyndejte semena a středy. Jednu odložte.Druhou nakrájejte na kostičky 1 cm.Ve velkém hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli a smažte ji na mírném ohni asi 10 minut, aby byla půhledná a měkká. Zamíchejte do ní nakrájenou papriku a sladkou kukuřici a smažte na mírném ohni 5 min.Obsah hrnce dejte do mixéru, přilijte kuřecí vývar a zpracujte téměř do hladka.V případě potřeby je to možné provést po částech. Polévku vraťte do hrnce a znovu ji zahřejte. Vmíchejte smetanu a ochuťte solí a pepřem. Z druhé papriky vyjměte střed a semena, nakrájejte ji na úzké proužky a polovinu jich vložte do hrnce. Polévku podávejte v nahřátých miskách ozdobenou zbývajícími proužky papriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat