3. března 2010

Kuřecí kari s hráškem

kuřecí řízky, cibule, kari koření (pálivé i nepálivé), olivový olej ,sůl , pepř , podravka, grilovací koření,3-4 stroužky česneku ,mražený hrášek, žampiony, petrželka,smetana (kysaná i sladká), světlá jíška Knorr , penne těstoviny /jiné/

Do rozpáleného olivového oleje dáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, necháme zatáhnout. Když nám maso začíná hnědnout, přidáme cibuli nakrájenou také na kostičky.Necháme zesklovatět a posypeme kari. Malinko opečeme(pozor, kari může žhořknout) a zalijeme smetanou(dávám půl na půl kysanou se sladkou). Necháme probublávat a přisypeme zelený hrášek a žampiony(dávám obojí mražené).Když se všechno prohřeje ochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením a podravkou.Pokud se nám omáčka zdá příliš řídká, přidáme trochu světlé jíšky a provaříme. Nakonec přidáme rozdrcený česnek a petrželku a už nevaříme. V pánvi promícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat