300 g květáku, 2 lžíce rostlinného másla, 3 lžíce hladké mouky, kari koření, 1 l vody, vegetu kari, sůl, 2 dl mléka, pažitku
V hrnci připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zasypeme ji kari kořením, osmahneme a ihned zalijeme vodou. Jíšku rozšleháme, přivedeme k varu a vaříme přiklopené 10 minut.Přidáme nadrobno nakrájený květák, vegetu, sůl a vaříme doměkka. Nakonec přilijeme mléko a polévku přivede do varu. Před podáváním porce sypeme nakrájenou pažitkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat