3. března 2010

Pikantní fazole se žampiony

400 g fazolí (nejlépe červené), cibule ,3 červené papriky ,300 g žampionů ,2 lžíce oleje ,2 lžíce rajského protlaku, paprika chilli, mletá sladká paprika, česnek, tymián, sůl, pepř,cukr,ocet

Na pánvi rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme rozetřený česnek, nakrájenou papričku chilli a očištěné a na pásky nakrájené červené papriky a dále žampiony nakrájené na čtvrtky. Jídlo dusíme pod pokličkou na slabém ohni 20 minut. Přidáme rajský protlak a přes noc namočené fazole spolu s vodou ve které byly namočené. Podusíme na slabém ohni 20-30 minut, občas mícháme a dle potřeby podléváme vodou. Okořeníme paprikou, tymiánem, opepříme, osolíme, přidáme trochu cukru a octa.

Žádné komentáře:

Okomentovat