3. března 2010

Pikantní guláš s fazolí

1 kg hovězí kližky,2 větší cibule,1 PL sladké pariky,1 sklenice zleniny kunovjanka,1 plechovka fazolí s kukuřicí,1 kostka bujónu,2 PL hladké mouky,tuk,sůl

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na tuku a přidáme sladkou papriku, krátce osmahneme a přidáme na kostky pokrájenou kližku. Krátce orestujeme. Kunovjanku v sítu lehlce propláchneme vodou, aby se zbavila kyselosti a přidáme k masu. Společně dusíme do měkka, podléváme dle potřeby. Nakonec přidáme kostuku bujonu, dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme ještě asi 20 minut. Na úplný závěr přidáme fazolky s kukuřicí a promícháme. Podáváme s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat