22. března 2010

Pikantní gulaš

500-600 g předního hovězího masa, 50 g sádla, 500-600 g cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mleté pálivé papriky, 1 feferonka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxové kostky, majoránka
Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Potom přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rozkrájené feferonky, rajčatový protlak a vše necháme vydusit na tuk. Guláš zaprášíme moukou, necháme osmahnout, pak podlijeme třemi sběračkami horké vody. Přidáme kousek masoxu a povaříme tak dlouho, až maso změkne a tuk se odděluje od šťávy. Nakonec posypeme rozemnutou majoránkou. Podáváme s rohlíkem nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat