12. března 2010

Pilaf

2-3 cibule;rýže; olej; broskvový nebo jiný ovocný kompot;rozinky; sůl; sojová omáčka;kuřecí maso,ale může být i vepřové kabanos nebo klobása;koření - gyros nebo čínská směs nebo prostě podle chuti; pálivá paprika,vajíčko; loupané arašídy; solamyl; špetka cukru

Na rozpáleném oleji osmažíme do hněda nakrájenou cibuli, kterou posypeme pálivou paprikou a pokapeme sojovou omáčkou. Mezitím propereme rýži v tekoucí teplé vodě ( množství podle potřeby). Na usmaženou cibuli nasypeme propranou rýži, necháme lehce osmahnout a potom zalejeme teplou vodou a promícháme. Přidáme sůl a necháme vařit až do uvaření rýže. Mezitím si na kousky nakrájíme kuřecí maso (nebo vepřové,kabanos či klobásu), posypeme solamylem, vyklepneme na to jedno (i více)vajíčko, přidáme - koření, sojovou omáčku, sůl, arašidy, špetičku cukru a důkladně promícháme. Potom tuto směs osmažíme na rozpáleném oleji. Když je maso měkké a dochucené, přidáme celý kompot (ananasový nebo i jiný, moc dobrý je švestkový, ale švestky musí být odpeckované a na půlky). Celou směs promícháme s kompotem a jeho šťávou, přikryjeme pokličkou a necháme podusit. Hotovou směs masa přidáme do mokré a mastné rýže (voda z rýže se neslévá, protože rýži vaříme bez pokličky. Její mokrá konzistence je důležitá) a po důkladném promíchání můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat