30. března 2010

Polévka z kysaného zelí

400 g kysaného zelí, 100 g bílých fazolí, 2 dl smetany, cibuli, 30 g tuku, 40 g hladké mouky, rajčatový protlak, česnek, sladkou i pálivou papriku, sůl, pepř, 3/4 l vody, polévkové koření, 1 vepřová konzerva

Namočené fazole uvaříme doměkka. Zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a vaříme dopoloměkka. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, vmícháme papriku, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přidáme k zelí. Promícháme a dusíme, až zelí změkne. Přidáme fazole i s vývarem, protlak, sůl, pepř, česnek, vepřovou konzervu.

Žádné komentáře:

Okomentovat