Namočené fazole uvaříme doměkka. Zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a vaříme dopoloměkka. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, vmícháme papriku, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přidáme k zelí. Promícháme a dusíme, až zelí změkne. Přidáme fazole i s vývarem, protlak, sůl, pepř, česnek, vepřovou konzervu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Polévka z kysaného zelí
400 g kysaného zelí, 100 g bílých fazolí, 2 dl smetany, cibuli, 30 g tuku, 40 g hladké mouky, rajčatový protlak, česnek, sladkou i pálivou papriku, sůl, pepř, 3/4 l vody, polévkové koření, 1 vepřová konzerva
Namočené fazole uvaříme doměkka. Zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a vaříme dopoloměkka. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, vmícháme papriku, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přidáme k zelí. Promícháme a dusíme, až zelí změkne. Přidáme fazole i s vývarem, protlak, sůl, pepř, česnek, vepřovou konzervu.
Namočené fazole uvaříme doměkka. Zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a vaříme dopoloměkka. Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, vmícháme papriku, zalijeme trochou vody, rozšleháme a přidáme k zelí. Promícháme a dusíme, až zelí změkne. Přidáme fazole i s vývarem, protlak, sůl, pepř, česnek, vepřovou konzervu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat