Do tlakového hrnce dáme vařit vepřové koleno, hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli, masox a přidáme sůl, pepř a nové koření. Z hotového vývaru vyjmeme maso a zeleninu a přidáme rajský protlak, pokrájené červené zelí i s nálevem, červenou řepu, pokrájené brambory a bobkový list a kmín. Povaříme 15 minut. Mezi tím si připravíme máslovou jíšku, kterou boršč zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme do hotové polévky na kostičky nakrájené maso a klobásu. Nezbytným doplňkem správného boršče je lžíce šlehačky nebo zakysané smetany přidané až na plný talíř. Jako přílohu, i když není nutná, můžeme podávat chléb nebo slané pečivo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
30. března 2010
Polévka z vepřového kolena
1 vepřové koleno, 400 g hovězí na polévku, 4 brambory, 1 cibule,1/2 kg kořenové zeleniny, 1 masox,1 velká sklenice sterilovaného červeného zelí, 1 malá sklenice sterilované červené řepy, 2 klobásy,1 rajský protlak, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, celý pepř, nové koření, kmín, bobkový list,1 1/2 l vody, 1 zakysaná smetana nebo sladká smetana
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat