3. března 2010

Rýže s hráškem a salámou

rýže, sterilovaný hrášek ,nejlépe  konzervovaný, měkký salám ,anglická slanina ,cibule středně velká,
olej, sůl ,pepř

Uvaříme rýži klasicky 1díl rýže , 2 díly vody a soli. cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno na oleji osmažíme, jen do zlatova přidáme slitý a odkapaný hrášek, necháme na cibulce podusit, až je měkký, na podlití  použijeme nálev z hrášku.na hrášek jemně přidáme mletý pepř, přiměřeněn zvlášť na kostečky nakrájenou angl. slaninu opražíme. můžeme pod slaninu při opražení dát trochu oleje, aby se nepřipalovala. měkký salám nakrájíme na kostečky. až máme všechny části pokrmu připravené , smícháme rýži,  hrášek,  salám,  vše jenom  opatrně promícháme a nakonec zalijeme vše  vyškvařenou slaninou. necháme chvíli odstát, aby se stačila slanina vsáknout. je to dobré a laciné.

Žádné komentáře:

Okomentovat