Fazolky očistíme, omyjeme a dáme vařit do horké osolené vody. Vaříme bez pokličky, aby si fazolky zachovaly zelenou barvu. Slijeme, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme na salátovou misu. Zálivku připravíme z citronu, oleje, soli a pepře. Jednotlivé porce posypeme drobně nasekanou petrželkou nebo saturejkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. března 2010
Salát z mladých fazolek
500 g fazolky, 1citron ,sůl,olej,pepř bílý,petržel zelená
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat