12. března 2010

Sójové a mleté maso

1 sáček sojové drti,1/2 kg mletého masa,1 menší hlávka bílého zelí,10 dkg slaniny/špeku/,2 vejce,3 lžíce oleje,sůl, pepř, 6 lžic hladké mouky, strouhanka

Uvaříme dle návodu sojovou drť, přes síto propláchneme studenou vodou. Do drti přidáme mleté maso, 2 vejce, sůl, pepř dle chuti. Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrouhané zelí a restujeme, až zesklovatí. Poté dusíme do poloměkka. Vychladlé zelí přidáme do směsi sojové drti a mletého masa. Zahustíme hladkou moukou. Vše prohněteme. Lžící vykrajujeme koule, které obalíme ve strouhance a v dlani vytvarujeme do karbanátku. Smažíme na oleji. 

Žádné komentáře:

Okomentovat