12. března 2010

Sójové plátky s parkem na zelí

100 g sojových plátků,1 kostka hovězího bujónu, lžička Vegety, lžíce sojové omáčky, kousek slaniny, 2 párky, mletá sladká paprika, 2 cibule, 250 g sterilovaného zelí, česnek, 5 lžic kečupu, chilli, sůl, pepř

Sojové plátky zalijeme vroucím vývarem připraveným ze 3 dl vody, kostky bujonu, sojové omáčky, Vegety a necháme 30 - 40 minut bobtnat.Slaninu nakrájíme na kostičky, mírně ji roztavíme na oleji a vyjmeme. Na tuku opečeme párky nakrojené na jedné straně hlubšími zářezy a rovněž vyjmeme. Sojové plátky lehce vymačkáme, poprášíme paprikou, opečeme zvolna po obou stranách na tuku a vyjmeme. Na tuku pak zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji mletou paprikou. Po zpěnění přidáme zelí, kečup, chilli, utřený česnek a krátce podusíme. Směs osolíme, přidáme plátky a prohřejeme je. Rozdělíme na talíře, poklademe kostičkami slaniny, půlkami párků a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat