12. března 2010

Sójový Segedínský guláš

100 g sojových kostek,1 cibule,2 lžíce oleje,1 lžičku drceného kmínu,2 lžičky sladké pepriky,500 g kysaného zelí,2 lžíce hladké mouky,1 kelímek zakysané smetany
marináda : 1 bujónová kostka,1 lžíce oleje,1 cibule,3 stroužky česneku,mletý pepř,sůl

Nejdříve si připravíme marinádu asi půl litru vody přivedeme k varu, přidáme bujónovou kostku, rozdrcený česnek, cibuli nakrájenou na drobno, olej, pepř a sůl. Krátce povaříme a přidáme sojové maso, které asi 20 minut povaříme a pak necháme půl hodiny odstát. Mezitím osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přídáme koření a překrájené zelí. Dusíme pod pokličkou pak přdáme sojové kostky. Na konec zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a povaříme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat