12. března 2010

Vařená ochucená rýže

4 dcl dlouhozrnné rýže,8 dcl vody,1 větší cibule,1 kostka masoxu,2 cl oleje,1 lžičku vegety, sůl,
2 kuličky nového koření ,pár lístků petrželové naťi a zeleného maggi

Cibuli rozpůlíme, jednu půlku nakrájíme na kostičky a druhou na tenké měsíčky. Takto nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme suchou rýži (rýže se nemusí proplachovat), za stálého míchání smažíme asi 2 minuty, nebo když se rýže začne přichytávat k hrnci, pak podlejeme vodou. Přidáme masox, vegetu koření a nať, dobře promícháme (masox musí být rozpuštěný) a případně dosolíme. Přivedeme k varu, hrnec přiklopíme poklicí ztlumíme tepelný zdroj a vaříme 12 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme 10 minut odstát. Po dobu vaření a odstátí neodklápíme pokličku.

Žádné komentáře:

Okomentovat