30. března 2010

Zelí se salámem

750 g bílého zelí, 60 g sádla, 2 stonky celerové natě, 1 svazek petrželky, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, 2 cibule, 200 g brambor, 100 g celeru, 200 g slaniny, 200 g měkkého salámu s česnekem, masox, sůl, pepř

Hlávku zelí rozpulte, vykrojte košťál, nakrájejte na jemné nudličky. Sádlo rozpusťte, zelí v něm poduste do sklovita. Horkou vodou je zalijte až k povrchu, přikryjte poklicí a vařte. Bylinky svažte a přidejte k zelí. Cibuli, brambory a celer oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky, po 20 minutách vmíchejte do zelí. Slaninu a salám nakrájejte na tenké plátky a 10 minut před dokončením přidejte k základu. Svazek bylinek vyjměte, vymačkejte. Jídlo dochuťte masoxem, solí a pepřem a nechte krátce odstát.

Žádné komentáře:

Okomentovat