8. dubna 2010

Barevná rýže se slaninou

200 g dlouhozrnné rýže, sůl, pepř, 500 g nakládaných žampionů, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 125 ml červeného vína, sáček hovězí omáčky, 2 lžíce kysané smetany, po 1 červené a zelené paprice

Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.

Žádné komentáře:

Okomentovat