8. dubna 2010

Bulharská surma

120 g rýže, sůl, 2 vejce, 800 g mletého masa, 2 cibule, pepř, sladká paprika, 4 velké listy bílého hlávkového zelí, tuk na vymazání pekáče, malá sklenice bílého sterilovaného zelí, 2 lžíce oleje, 1 lžička kečupu, 1 lžíce hladké mouky,1/2 l mléka

Rýži přebereme, propláchneme a dusíme doměkka v osolené vodě. Maso vložíme do mísy, přidáme 2 vejce, zchladlou rýži, polovinu nadrobno nakrájené cibulky, sůl, pepř, sladkou papriku a vymícháme masovou hmotu. Listy zelí spaříme v horké vodě, naplníme hmotou z mletého masa a vytvoříme závitky. Do předem vymazaného pekáčku poklademe na dno propláchnuté sterilované zelí a na to upravíme zelné závitky. Lehce podlijeme vodou a v předehřáté troubě zapečeme. Na rozpáleném oleji dozlatova opečeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme kečup, zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme rozehřátým mlékem. Prošleháme a uvedeme do varu. Osolíme. Takto připravenou omáčkou zalijeme závitky a dodusíme. Podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat