24. dubna 2010

Držková polévka z polotovarů

1 krabička zamrazených drštěk,7 dkg máslové jíšky,1 krabička zmrazené zeleniny, sůl, pepř, česnek, paprika, majoránka, zelená petrželka

Dršťkovou polévku buď koupíme hotovou zamrazenou, nebo si ji připravíme doma ze zmražených nebo vařených drštěk. Jíšku rozstrouháme, přidámek ní papriku a zalijeme 1 a 1/2 litrů vody, promícháme a vaříme. Přidáme pokrájené dršťky a když se prohřejí, zkusíme, zda nejsou tuhé. Podle potřeby je dovaříme, přidáme zmrazenou zeleninu, povaříme ještě asi 5 minut a nakonec dle chuti okořeníme. Místo soli můžeme dát podle předpisu do polévky přípravky Masox , Podravku či Vitanku. Polévka je díky těmto přípravkům chutnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat