8. dubna 2010

Indické rizoto

krůtí žaludky, vepřová konzerva malá, sojová šunka, 1 varný sáček rýže, 2 cibule, černý pepř, bobkový list, sůl, masala, tvrdý sýr, čerstvou papriku

Uvaříme žaludky doměkka s kořením, slejeme vodu a nakrájíme na středně velké kousky. V průběhu vaření žaludků , dáme vařit rýži - jeden varný sáček, vodu osolíme a přidáme masalu, trochu pálivého koření popř. směs . Do vody která zbyla po uvařené rýži dáme uvařit sojovou šunku.(je třeba dosolit). Nakrájíme si 2 cibule středně velké na drobno. Do pánve (woku) dáme sádlo z vepřovky a 1/2 masového obsahu. Zpěníme cibulku , přidáme soju a žaludky,osmahneme (cca. 15 minut) pokud je v konzervě málo sádla , přidáme další nebo přidáme olej. Poté přidáme rýži a celé osmahneme opět tak 15 - 20 minut. Hotové posypeme strouhaným sýrem a čerstvou, na kousky nakrájenou paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat