kroupy velké, zelí kysané, vepřové maso mírně prorostlé , klobása (může být ostřejší), paprika mletá sladká a ostrá, pepř černý mletý, česnek, kyselá smetena, jogurt a pod, sůl
Kroupy přebereme,namočíme, můžeme v troše vody předvařit Zelí pokrájíme na kratší kousky Maso pokrájíme na kostky, je možno i dopředu a naložit s kořením, solí a česnekem na 1 - 2 dny do zakryté nádoby uchovávané v chladničce. Je vhodné povrch zakápnout olejem, maso nakřehne dříve a je uzavřeno proti nadměrné oxidaci. Klobásu pokrájíme na kolečka Plníme do zapékací misky, na plech či do pekáče po vrstvách: Zelí, kroupy, maso, kroupy, klobása, kroupy, zelí. Zalijeme trochou smetany (já ji smíchám s jogurtem) případně vývaru či vody z krup. Dáme upéct, pokrm by se měl dát vyjmout po nakrojení v pevných kostkách, nemůže zásadně téct anebo se úplně rozpadat. Servírujeme polité troškou kyselé smetany či jogurtu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat