8. dubna 2010

Rizoto s jatry

100 g slaniny, 1 velká cibule,olej, 2 šálky rýže, 800 ml hovězího vývaru z kostky, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citronová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce smíchané s pepřem a paprikou a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Opečené je osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat