23. dubna 2010

Rybí pomazánka z filetů mořských ryb

400 g mraženého file, sůl, bílý pepř, majonéza dle chuti / sklenice 250 ml/, cibule, moučkový cukr

Mražené file opláchneme ve studené vodě a hned ho vložíme do 1 litru vroucí vody osolené vrchovatou lžící soli. Vaříme cca 15 min mírným varem. Poté vyjmeme a nadrobno rozsekáme nožem. Vložíme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého file vložíme jednu větší nadrobno krájenou cibuli, opepříme, dáme špetku cukru pro zjemnění chuti, přidáme majonézu do množství nám vyhovujícímu a dobře promícháme. Můžeme mazat na chléb jako vhodnou večeři pro děti, na jednohubky či jako podmaz na chlebíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat