22. dubna 2010

Špagety s piniovími semínky

4-5 svazečků bazalky (cca 220 g), 3 stroužky česneku, 3 lžíce piniových semínek, 100 g čerstvě nastrouhaného parmezánu, 0,2 l olivového oleje, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 400 g špaget

Umytou bazalku necháme okapat, lístky otrháme, stroužky česneku oloupeme. Bazalkové lístky vložíme společně s česnekm a piniovými semínky do mixéru, po umixování vznikne krémovitá hmota, kterou přeložíme do misky.Přimícháme parmezán, přidáme tolik kapek olivového oleje, kolik budou přísady vyžadovat, měla by vzniknout krémová omáčka, pak osolíme a opepříme. K varu přivedeme dostatečné množství osolené vody, do níž vložíme asi na 5 minut špagety, odebereme asi 3 lžíce horké vody ze špaget a vmícháme ji do omáčky, špagety slijeme, necháme okapat a v předehřáté misce promícháme s pestem.

Žádné komentáře:

Okomentovat