22. dubna 2010

Těstovinová pochoutka

sáček těstovin ( široké nudle, kolínka, vřeténka), sklenice 0,7 l kysaného zelí, 400-500 gramů libovějšího uzeného masa, stolní olej, mletý černý pepř, grliovací koření, sůl

Těstoviny uvaříme dle návodu, uzené maso stačí povařit krátce a nechat vychladnout. Vodu z těstovin slejeme, prolijeme je studenou vodou a odložíme. Zelí zbavíme nálevu, pokrájíme na mneší kousky, uzené maso pokrájíme na malé kostičky, vše promícháme ve vhodném pekáčku, okořeníme mletým černým pepřem a grilovacím kořením. Přidáme trochu stolního oleje a dáme do trouby, kde je zapékáme max. 15 minut při teplotě 180°C. Celková doba přípravy do 40 minut. Koření můžeme obměňovat dle vlastní chutě.

Žádné komentáře:

Okomentovat