Chřest omyjeme a popř. odřežeme konce. Výhonky krájíme napříč asi na
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. dubna 2010
Těstovinový salát s chřestem
150 g zeleného chřestu, 1/2 lžičky mořské soli, 100 g třešňových rajčat, 6-8 lístků bazalky,1 lžíce čerstvého smetanového sýra, 2 lžíce jogurtu (3,5% tuku), 1/2 lžičky bylinkové soli, 100 g vařených drobných celozrných těstovin (odpovídá asi 40g váhy v syrovém stavu)
Chřest omyjeme a popř. odřežeme konce. Výhonky krájíme napříč asi na3 cm dlouhé kousky a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme na "skus".Mezitím omyjeme rajčata. Opláchneme lístky bazalky a nakrájíme je na proužky.Na zálivku smícháme čerstvý sýr s jogurtem a přidáme bazalku. Chřestové výhonky necháme okapat a vychladnout. Pak je smícháme s těstovinami a rajčaty.Přísady na salát promícháme se zálivkou těsně před konzumací.
Chřest omyjeme a popř. odřežeme konce. Výhonky krájíme napříč asi na
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat