22. dubna 2010

Těstovinový salát s olivami a fazolí

250 g těstovin (mašličky,vřetena..), 75 g zelených oliv, 4 lžíce olivového oleje, 1 konzerva tuňáka v oleji, 150 g krabích tyčinek,1 konzerva sterelizovaného hrášku nebo kukuřice, 1 konzerve sterelizovaných červených fazolí, 3 lžíce citr. štávy nebo limetkové štávy, sůl, pepř a směs italských bylinek

Těstoviny uvaříme, zchladíme a promícháme s olivovým olejem. Pokrájíme krabí tyčinky a olivy, pak přidáme tuňáka a sterilovanou zeleninu. Smícháme s těstovinami. Dochutíme solí, barevným pepřem a směsí italských bylinek. Dáme do lednice necháme vychladit .Servírujeme na listech ledového salátu. Jako ozdobu doporučiji obložit na tvrdo uvařeným vejcem rozkrájeným na čtvrtky a barevnou paprikou. Podáváme s opečeným toustovým chlebem jemně namazaným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat