25. května 2010

Biftek

4 bifteky cca 2-3 cm, olej, kečup, mletý pepř, 4 vejce, česnek, pár plátků slaniny, sůl

Odblaněné bifteky lehce naklepeme, vetřeme česnek,pokapeme olejem. Po chvíli bifteky osušíme, opětovně potřeme olejem, vložíme ¨na rozehřátý rošt asi 5 minut grilujeme,obrátíme,potřeme olejem a znovu stejnou dobu grilujeme.Před ukončením grilování bifteků dáme ogrilovat po obou stranách slaninu, /mezi tím musíme stihnout usmažit vejce na "volská oka"/, bifteky osolíme a dáme na tácek,či talíř. Nakonec poklademe vejce,slaninu na bifteky, dle chuti polejeme kečupem a podáváme s chlebem, nebo opékanými bramborami. Kořeníme mletým pepřem, nebo specialným grilovacím kořením.

Žádné komentáře:

Okomentovat