31. května 2010

Chalupnická polévka

2 vejce, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce krupice, sůl, kmín, polévkové koření, 8 dl podmáslí, 6 dl vody

toasty : 4 plátky veky, 1 lžíce másla, 80 g strouhaného tvrdého sýra

Do vroucí vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí, ve kterém jsme předtím rozmíchali hladkou mouku a krupici. Vše povaříme, přidáme syrové máslo, dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby osolíme. Do hotové polévky (do každé porce) vkládáme půlku vařeného vejce nakrájeného na kousky. Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě stejné poloviny, potřeme je máslem a zasypeme strouhaným sýrem připravené toastíky zapečené v troubě a teplé podáváme k omáčce.

Žádné komentáře:

Okomentovat