15. května 2010

Čínské hovězí

200 g hráškových lusků, olej, 400 g hovězího masa, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 malá hlávka květáku, 0,5 l vývaru, 2 lžíce solamylu, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce studené vody

Hrášek spaříme a slejeme vodu. Maso nakrájíme na tenké plátky, cibule nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí, květák rozebereme na malé růžičky. Maso opečme do hněda zprudka na pánvi a vytáhneme ho z pánve. Na pánev dáme trochu oleje, cibulku a restujeme, dokud nebude cibulka měkká. Potom přidáme česnek, květák, chvíli opékáme a pak zalejeme vývarem. Květák musíme za stáleho míchání zpracovat do měkka. Až květák změkne, tak přidáme opečené maso a hrášek. Studenou vodu, škrob, sojovou omáčku smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat