28. května 2010

Francouzské brambory s lečem

syrové brambory dle počtu osob
náplň : 1 kg mleté maso, 2 vejce, 2 cibule , 3 stroužky česneku (dle chuti), 1 velkou sklenici leča bez klobásy, sůl, pepř

Podle osob v rodině oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Připravíme si náplň: 1 kg mleté sekané dáme do mísy, přidáme 2 vejce (nemusí), 3 stroužky česneku, sůl, pepř a    l velkou sklenici leča bez klobásy a bez šťávy. Vše pořádně promícháme. Na vymazaný pekáč klademe brambory a střídáme s vrstvou masové směsi a vrstvou  cibule. Vrstvy můžeme opakovat (záleží na velikosti pekáčku a množství hmoty).  Vrch polijeme rozkvedlanými vajíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat