15. května 2010

Hovězí maso po thajsky

200 g vaječných nudlí, 400 g plátků ze svíčkové, 2 lžíce oleje, 1 červená paprika nakrájená na proužky,2 prolisované stroužky česneku, 500 g nakrájeného čínského zelí, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce thajské rybí omáčky, 1/4 hrnku nakrájeného koriandru, 1/4 hrnku nakrájené máty

Nudle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na sáčku a scedíme. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Ve woku rozehřejeme polovinu oleje a maso po menších dávkách krátce opečeme. Maso vyjmeme. Na stejné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme papriku a česnek a za stálého míchání prudce opékáme. Přidáme zelí a prudce opékáme 2 min. Přidáme koriandr, mátu, sójovou omáčku, chilli omáčku, nudle a maso a opékáme 2 min. při vysoké teplotě až se suroviny prohřejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat