15. května 2010

Hovězí přední

hovězí přední s husičkou cca 200 gr.na osobu, 1-2 kvalitní šťavnaté jablko, lehké bílé přírodní víno, zelený pepř, worchestershire sauce, salza rancheros, olivový olej, máslo, sůl

S hovězího nakrájíme cca 2-cm plátky, lehce naklepeme a špičkou nože propícháme - zakápneme worch.sauce, posypeme rozdrceným zeleným pepřem, potřeme olejem a necháme min 24-hod. odležet. (lépe je dvojnasobnou dobu). Oloupaná jablka zbavíme jadřince. Na rozpáleném sádle restujeme plátky hovězího cca 4-5 minut na každé straně (nejlépe zatáhnout s obou stran) a pak až se na povrchu objeví šťáva obrátit a solit až před dohotovení, aby maso neztvrdlo! Mezi tím na másle osmahneme asi 1 cm vysoká kolečka z jablek, která podlejeme bílým vínem a přídáme na každé kolečko lžíci salza rancheros. na porci masa položíme jablko přelijeme omáčkou s jablek a podáváme nejlépe s americkými brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat