15. května 2010

Hovězí závitky

300 g hovězího masa, 1-2 svazečky chřestu, 300 g zeleného hrášku, 1 polévková lžíce sojové omáčky,
olej na smažení, pepř, sůl

Maso nakrájet na tenké plátky po vláknech, lehce opepřit a pokropit sojovou omáčkou. Chřest nakrájet na kousky o něco delší než je šíře plátků masa, lehce povařit v osolené vodě. 3 až 4 kousky chřestu zavinout do plátku hovězího a sepnout párátkem. Na pánvi rozpálit lžíci oleje, lehce na něm osmahnout hrášek, osolit a přendat na misku. Na téže pánvi osmažit maso s chřestem, při smažení mírně polévat sojovou omáčkou. Usmažené závitky vložit na hrášek, podávat nejlépe s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat