7. května 2010

Knedlíčky s vepřovými plátky

návykové knedlíky : 8 ks starších rohlíků; 200 g anglické slaniny; 4 dl mléka; 2 ks vajec; 2 hrsti nasekané pažitky a mladého pórku; hrubá mouka ( na zahuštění ); mletý pepř; sůl
vepřové plátky : 4 plátky vepřového masa; 1 ks cibule; 1,5 dl smetany; 2 PL hladké mouky; 1 PL hrubé mouky; vývar na podlití ;olej; mletá paprika; mletý pepř

Knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté pečivo trochu vymačkáme, přidáme vejce, petrželku, pórek, nadrobno nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakonec vše zahustíme moukou a vypracujeme vláčné těsto, ketré necháme 2 hodiny odpočinout. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kulaté knedlíky z těsta a vaříme asi 10 -15 minut podle velikosti knedlíků. Hotové knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a podáváme k masu. Vepřové plátky na smetaně: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Olej vyměníme a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme mletou paprikou, přilijeme trochu vývaru a přivedem k varu. Pak vložíme vepřové plátky a dusíme je pod poklicí doměkka. Hotové plátky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou promíchanou s hrubou moukou a krátce povaříme. Vše rozmixujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat