28. května 2010

Králičí hřbet pečený v bylinkách

500 g králičího hřbetu bez kosti, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 větší rajčata,stroužek česneku, 3 PL olivového oleje, 0.5 dl portského, sůl, pepř, bazalka, pažitka, oregano

Králíka osolte opepřete a na olivovém oleji krátce opečte tak, aby se jen maso sevřelo. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Rajčata nakrojte, spařte, oloupejte, nakrájejte a přidejte k cibuli. Rajčata vám pustí trochu vody, tak jí nechte vyvařit. Česnek utřete se solí, bylinky nasekejte a přimíchejte do rajčat. Plátky anglické slaniny potřete touto směsí a opatrně do něj zabalte maso z králíka. Závitky můžete sepnout párátkem, aby se vám slanina nerozbalila. Podlijte portským vínem a pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut. Výpek podle potřeby zahustěte, povařte a maso při podávání přelijte.

Žádné komentáře:

Okomentovat