28. května 2010

Králik cibulár

1 králík, 100 g slaniny, 300 g cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 lžička celého pepře

Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na  plátky a přidáme k hotovému králičímu masu. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli  do zlatova. Na ni přidáme očištěné, vyprané porce králíka. Osolíme je a chvíli smahneme. Potom ještě přidáme bobkový list, tymián a pepř. Podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme doměkka za občasného přilívání horkého vývaru. Měkké porce králíka dáme do jiné nádoby, šťávu z něho propasírujeme, aby dřeň z cibule přišla do šťávy a maso se šťávou krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat