28. května 2010

Králík na zelenině

králík, 2 kostky knorr "tymián a bazalka", česnek, sůl, pepř, podravka, mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice), sterilovaná zelenina (základ pod svíčkovou), šlehačka, mouka na zahuštění, tuk na smažení, 1 větší cibule

Králíka dáme vařit do tlakového hrnce, přidáme utřený česnek, 2 kostky Knorr, trochu Podravky. Vaříme hodinu. Poté králíka vyjmeme, obereme, rozkrájíme na kousky. Do zbylého vývaru přidáme mraženou zeleninu, sterilovanou zeleninu, šlehačku a provaříme, zahustíme, dochutíme kořením, přidáme do zlatova osmaženou cibulku (na proužky) a nakrájeného králíka a ještě chvílí povaříme. Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat