7. května 2010

Krkovička na kysanem zelí

3 plátky krkovičky, 1/2 balení kysaného zelí, 1 větší cibule, 4 větší brambory, 1 bal smetany na šlehání,
3 polévkové lžíce vody, 1/2 kostky masoxu, pepř, sůl, trochu sádla na vymazání papiňáku

Dno papiňáku vymažeme sádlem,na dno rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli,na ni lehce naklepané posolené,opepřené krkovičky,na ně narovnáme nevymačkané kyselé zelí,nakonec navrch pokrájíme brambory, jen trochu je osolíme. V trošce teplé vody rozmícháme masox,vlijeme do papíňaku,všechno pak zalejeme šlehačkou,zavřeme a dáme vařit asi na 17 minut po téhle době by mělo být všechno hotové.

Žádné komentáře:

Okomentovat