28. května 2010

Kuře v alobalu

1 malé kuře, 4 lžíce oleje, 40 g slaniny, 1 velká cibule, 100 g sterilovaného zeleninového leča, rajčatový protlak, sůl, pepř, koření kari

Kuře rozdělíme na čtyři porce, opláchneme, osušíme, osolíme, okořeníme a opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji. Část oleje slijeme, v ostatním oleji zpěníme cibuli nakrájenou na tenké plátky a slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme rajčatový protlak, lečo a promícháme. Směs rozdělíme na čtyři plátky alobalu, na ně položíme porce kuřete a alobal dobře zabalíme, aby neunikala pára. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat