28. května 2010

Lilkový salát

4 středně velké baklažány, 1 paprika, 4 rajčata, 1 menší cibule, 4 lžíce oleje, šťáva ze dvou citrónů, 1/2 lžičky "čili" koření, 2 lžičky tlučeného kmínu, 2 stroužky česneku, sůl

4 středně velké baklažány několikrát prořízneme nebo propíchneme a dáme do horké trouby, aby změkly a ztmavla jim slupka. Pak je necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme 1 pokrájenou papriku, 4 rajčata a 1 drobně posekanou menší cibuli.  Zvlášť smísíme asi 4 lžíce oleje, šťávu ze dvou citrónů, 1/2 lžičky "čili" koření, 2 lžičky tlučeného kmínu a 2 stroužky česneku, utřené se lžičkou soli. Vlijeme na zeleninu a důkladně promícháme. Před podáváním necháme vychladit. Podává se s tmavým nebo arabským chlebem jako předkrm, nebo samostatný chod.

Žádné komentáře:

Okomentovat